Menu & Search
Viisi tapaa välttää haiseva hengitys

Viisi tapaa välttää haiseva hengitys

Haiseva hengityksen hoitamisessa tärkeintä on puuttua hajun aiheuttajaan, eikä vain peittää sitä! Ei hajuvedelläkään voi korvata suihkussa käyntiä. Mikä aiheuttaa pahan hajun? No, suussa asuvat mikrobit! Niitä ei saa sieltä pois, mutta elinolosuhteisiin voi onneksi vaikutttaa.

Hengitys alkaa haista, kun suussa tapahtuu jokin bakteereiden aiheuttama prosessi. Kaikkiin liittyy niiden muodostama tahmea plakki. Ientulehdus aiheuttaa yleisimmin pahaa hajua – ikenet vuotavat verta ja suu haisee ummehtuneelle. Parodontiitti vasta haiseekin – siinä ikenet alkavat oikein mädäntyä, ja myös tosi karioitunut suu haisee – taas bakteereille.

Haisevan hengityksen hoitamisessa tärkeintä on huolellinen suuhygienia ja bakteereiden muodostaman plakin mekaaninen poistaminen.

 

1.) Puhdista hammasvälit päivittäin

Oikotietä ei ole, kannattaa etsiä itselleen parhaiten sopiva väline hammavälien puhdistukseen. Ilman tätä hengitys haisee varmasti. Pahin haju lähtee suusta onneksi pois jo muutamassa päivässä huolellisen lankaamisen jälkeen.

2.) Pese hampaat kahdesti päivässä

Harjaa hampaat oikealla tekniikalla joko tavallisella harjalla tai sähköharjalla. Hammastahnan voi valita oman makumieltymyksen mukaan, kunhan se sisältää fluoria. Puhdista myös proteesit, oikomiskojeet ja purentakiskot ohjeen mukaan! about if I

3.) Lopeta tupakointi ja nuuskaaminen

Molemmat aiheuttavat pahaa hajua, edistävät haisemista aiheuttavia prosesseja ja suun kuivumista.

4.) Hoida yleisterveyttäsi

Esim. nielurisojen tulehdukset tai vatsaoireet voivat nostaa pahaa hajua “syvältä” mahasta. Myös kuiva suu, runsas alkoholinkäyttö ja ketoosi aiheuttavat pahaa hajua hengitykseen.

5.) Älä hairahda peittämään hajua

Pelko pahanhajuisesta hengityksestä vaivaa monia, mutta sitä ei pysty peittämään suuvesillä, pastilleilla tai suihkeilla. Perusasiat pitää olla ensin kunnossa ja sitten lopuksi voi lisätä “tuoksua”.

 

 

 

 

2 Comments
Leave a Comment

  1. Kidoabill
    4 viikkoa ago

    https://vsdoxycyclinev.com/ – doxycycline from canada

  2. STOLLALTY
    2 viikkoa ago