Menu & Search
Fressis.fi – raikasta terveyskasvatusta nuorille

Fressis.fi – raikasta terveyskasvatusta nuorille

Oletko kuullut Fressis.fi -sivusta? Se on Syöpäjärjestöjen ylläpitämä nuorten terveyden edistämiseen tarkoitettu palvelu, josta löytyy tietopankkeja terveysaiheista. Fressis.fi ylläpitää myös Kysy asiantuntijalta– palstaa, jonne nuoret voivat lähettää anonyymisti mieltään askarruttavia kysymyksiä.

Sivustolla on tosi selkeät koosteet aiheista, kuten “Nikotiinin haitat” tai “Näin lopetat nuuskan käytön” ja samalla voi lukea aiheeseen liittyviä uusia kysymyksiä. Lääkäri- ja hammaslääkärikollegoille haluaisin vinkata erinomaisista valistusmateriaalista, joita voi tulostaa täältä, tai tilata maksutta osoitteesta terveysmateriaalit@cancer.fi. On mukavaa kun potilaalle voi antaa raikkaan infopaketin tylsän paperilappusen sijaan.

Sivustolta voi tulostaa tai tilata myös julisteita, jotka on tarkoitettu paikkoihin, joissa nuoret liikkuvat (esim. koulut, nuorisotilat, harrastuspaikat, terveyskeskukset ja hammashoitolat). Julisteen voi ripustaa vaikka oman työhuoneen seinälle.

Fressis.fi tarjoaa nuorille tietoja ja vinkkejä terveelliseen hyvinvoivaan arkeen – luotettavasti ja asiantuntevasti

Kysy asiantuntijalta- palstalla kysymyksiin on vastaamassa moniammatillinen asiantuntijatiimii, johon kuuluu kolme lääkäriä, seksuaaliterapeutti, ravitsemusterapeutti ja mielenterveysasiantuntija. Minä vastaan silloin tällöin ilmaantuviin hammasaiheisiin kysymyksiin. Toisemme tavanneena voin sanoa, että meillä on poikkeuksellisen innostunut ja ajan hermolla oleva porukka kasassa.

Nuorten kysymykset välitetään aina täysin anonyymisti sopivalle asiantuntijalle ja sivulla luvataan vastaus kahden viikon sisällä kysymyksen lähettämisestä. Vastauksen saa joko suoraan palstalle tai henkilökohtaisesti sähköpostiin.

Suosittelen kaikkia nuorten kanssa työskenteleviä tutustumaan sivustoon ja vinkkaamaan eteenpäin! Sieltä nuoret saavat keskustelupalstoja tai Jodelia varmemmin luotettavaa tietoa. Kouluille voi myös tilata myös ilmaisen Fressis-lehden.

 

0 Comments
Leave a Comment