Menu & Search
Viisi vinkkiä parempaan hammasarkeen

Viisi vinkkiä parempaan hammasarkeen

Unohtuuko hampaiden pesu helpommin aamulla vai illalla? Ota hampaille ystävälliset tavat osaksi rutiineja ja säästyt ongelmilta.

 1. Juo aamulla lasi vettä ja pese hampaat heti herättyäsi – Näin se ei varmasti unohdu kiireessäkään. Puhtaat hampaat kestävät paremmin aamupalan happohyökkäyksen. Syömisen jälkeen suun voi raikastaa vielä ksylitolilla tai suuvedellä
 2. Nauti aterioiden jälkeen ksylitoltuotteita – Nykyisin on tarjolla paljon eri makuisia pastilleja. Muista, että purkkaa ei kannata syödä yli 10min kauempaa, koska se kuluttaa hampaita ja leukaniveliä. Purkka on myös maatumaton roska.
 3. Vältä napostelua ja totuttele sokerittomaan arkeen. Hampaat eivät kestä sokeripommitusta pitkin päivää. Esimerkiksi pähkinät ja vihannekset ovat loistavia hammasystävällisiä välipaloja.
 4. Etsi omaan käteesi parhaiten sopiva väline hammasvälien puhdistuksen ja puhdista hammasvälit ennen hampaiden harjausta. Paras on sellainen, jota tulee käytettyä. Hammaslanka, väliharja, lankain… Ota hammasvälien iltapuhdistuksesta samanlainen rutiini, kuin vaikka hiusten harjauksesta tai deodorantin käyttämisestä. Henkilökohtainen hygienia kunniaan!
 5. Älä huuhtele hammastahnaa suusta, vaan sylkäise vain vaahto pois. Hanki tarpeeksi miedon makuinen hammastahna, jotta sen fluori voi jäädä hampaiden pinnalle vaikuttamaan. Kielen voi lopuksi kevyesti harjata.

2 Comments
Leave a Comment

 1. varimmime
  3 viikkoa ago

  http://vskamagrav.com/ – worldwide pharmacy kamagra

 2. arracle
  2 päivää ago