Menu & Search
Viisi vuotta opiskelua takana

Viisi vuotta opiskelua takana

Hei vau! Hommat on nyt paketissa! Opintojen alussa asennoiduin viettämään opiskelijaelämää pienen ikuisuuden verran, mutta näin jälkikäteen ajatellen viikot, kuukaudet ja vuodet ovat kuluneet tosi nopeasti. Töitä on saanut tehdä ihan tosissaan ja erityisesti kaksi viimeistä klinikkavuotta pitkine koulupäivineen ja lopputentteineen olivat todella intensiivisiä. Toisaalta nyt kun kaikki on valmista, niin lähtisin tähän urakkaan koska tahansa uudelleen, koska ala tuntuu todella oikealta..

Helsingin yliopiston ja HUS:n opetusklinikan käytävä

Alginaattijäljennös yläleuasta ja tarkkuusjäljennös Impregumilla alaleusta..

Poranterät paikkojen viimeistelyyn, joista “pullukka liekki” on toistaiseksi oma suosikki..

Atulat, peili ja sondi..

Nyt voin vihdoin todeta, että KAIKKI yliopiston määrämä opetus on suoritettu vapaavalintaisia opintoja myöten. Syventävä tutkielma on palautettu ja niistä on arvosana saatu. Kypsyysnäyte (=äidinkielen koe) on annettu ja kieliopintojen pisteet kerätty kasaan. Isoin työ oli yliopistoklinikan kliinisissä suoritteissa eli piti tehdä tietty määrä toimenpiteitä jokaiselta oppialalta. Nyt vihdoin loppumerkinnätkin eri oppialoilta on saatu: protetiikasta, karologiasta, endodontiasta, ortodontiasta, lasten hammashoidosta, kirurgiasta ja radiologiasta.

Viimeisen kuukauden aikana sähköpostiini on tipahdellut WebOodin ilmoituksia lopputenttien arvosanoista ja viimeisimmistä kursseista. Päällimmäiset fiilikset ovat olleet että “voiko tämä olla totta” ja olen pelännyt, että olenko sittenkin ollut vahingossa pois joltain pakolliselta luennolta tai onko jotain unohtunut. Mutta kyllä tämä taitaa olla totta, koulu on nyt paketissa! 

Viimeinen koulupäivä tehty..

Ihan vielä en kuitenkaan saa papereita ulos. Edessä on kuuden kuukauden pakollinen harjoittelu terveyskeskuksessa, jota poikaystäväni on nimittänyt “hammaslääkärien armeijaksi”. Oikeasti kyseessä on virallinen tilaisuus saada opetusta käytännön hammaslääkärin työssä ja se on tehty valmistuvan kandin turvaksi. Meitä ei siis heitetä heti “syvään päähän”, vaan meille on nimetty oppimistavoitteet ja saamme ohjaajan apua tarvittaessa. Toisaalta hammaslääketieteen kandidaattina on saanut olla töissä jo neljännen vuoden jälkeen ja olenkin ottanut siitä jo ilon irti kahtena kesänä ja tänä syksynä.

T: Salli

 

 

14 Comments
Leave a Comment

 1. Anna
  3 vuotta ago

  Nyt saa varmaan jo onnitella! Olen lukenut blogiasi aikojen alusta asti ja en tiedä olenko tullut vanhaksi vai miksi aika kuluu niin nopeasti, mutta voin vain todeta: juurihan sä pääsit sinne lääkikseen!

  • Salli
   3 vuotta ago

   Kiitos, kyllä pikkuhiljaa! Vielä pitää tehdä se 6kk harjoittelu! 🙂 Ja voi sanoppa muuta, aika kuluu niin nopeasti että pelottaa 😀 Miten muuten löysit tänne blogiin/mistä huomasit päivityksen? Kiinnostaa tietää kun aikaa on mennyt välissä niin paljon…

  • Anna
   3 vuotta ago

   Luen jonkin verran Fitfashionin blogeja ja yleensä katson noita etusivun viimeksi-julkaistuja kirjoituksia. En seuraa ketään mitenkään erityisesti, mutta vähän aiheen ja fiiliksen mukaan. 🙂

   • Salli
    3 vuotta ago

    Okei, kiitos paljon tiedosta 🙂

 2. Sonttu
  3 vuotta ago

  Onnea!!!!! Muistan kun pänttäsit pääsykokeisiin. 🙂

  • Salli
   3 vuotta ago

   Kiitos! Mäkin muistan :DD Kiva kun löytyy vanhoja lukijoita vielä <3

 3. Annami
  3 vuotta ago

  Hirmusesti onnea!!:) Mäkin muistan suu pääsykokeisiin lukemisen!:D

  • Salli
   3 vuotta ago

   Kiitos! Voi miten hauska kuulla!! 😀 Kiva että oot vielä löytänyt tänne lukemaan juttuja

 4. kirahvi
  3 vuotta ago

  Muistan kun olit just lukemassa kokeisiin ja sit hukkasin sun blogin ;(
  Hauskasti nyt kun löysin tän sie oot valmistunut hampulilääkäriksi ja mie aloitan sgh opinnot 🙂 !
  Onnea tulevaan!

  • Salli
   3 vuotta ago

   Voi miten hauska kuulla! Kiitos kommentista siis. Miten muuten tänne löysit? Kiinnostaa tietää, että onko jotkut vanhat “blogienseuranta” -palvelut enää voimassa. Onnea muuten myös opintoihin!

  • Nimetön
   3 vuotta ago

   Selailin vaan tuota Fitfashionin etusivua 😀 !
   Kiitos!

 5. Nora
  3 vuotta ago

  Onneksi olkoon, Salli! Mä niin ootan sitä päivää, kun on koulut paketissa. Fiilis on varmasti ihan super, kun ei todella enää tartte jännätä yhtäkään tenttiä ja voi keskittyä kaikkeen muuhun ihanaan elämässä. Tsemppiä tulevaisuuteen! 🙂

  Nora / https://dreamerachiever.com

 6. varimmime
  1 kuukausi ago

  https://vslevitrav.com/ – levitra online overnight delivery

 7. varimmime
  4 päivää ago