Menu & Search
Syventävä käytännön harjoittelu

Syventävä käytännön harjoittelu

Hammaslääkärin opintoihin (5,5v) kuuluu viimeisenä rutistuksena puolen vuoden syventävä käytännön harjoittelu terveyskeskuksessa. Yleensä “kätsy” tehdään yhteen putkeen koulun kanssa, mutta osalle opiskelijoista on voinut kertyä työkokemusta myös kandina työskennellessä.

Itse olin vitosen päätyttyä puolisen vuotta kandina töissä yksityisellä ja talven vietin kylmää paossa Vietnamissa, jonka jälkeen palasin suoraan sorvin ääreen Espoon terveyskeskukseen. Minulle kävi tuuri, kun omat aikataulut natsasivat täydellisesi hoitolan aikataulujen kanssa.

Oma puolivuotiseni vierähti todella nopeasti, vaikka kieltämättä aikaiset aamut olivat välillä rankkoja. Onneksi oli kaunis ja valoisa kesä! Voin lämpimästi suositella Espoota ja erityisesti Leppävaaran aluetta “kätsyn” tekemiseen. Pystyin konsultoimaan helposti erikoishammaslääkäreitä ja sain aina tarvittaessa apua kaikenlaisiin projekteihin.

Ohjaajat ottivat minut lämpimästi osaksi tiimiä ja esimieheni Irmeli Silkosuo piti työn koko ajan minulle mielenkiintoisena. Lisäksi minulla oli aivan terästä olevat konkarihoitajat vuoroviikoin, joten opin tosi paljon erinomaisia niksejä työhön.

Harjoittelun kohokohdiksi voisin mainita mm. yhden erityisen hyvin onnistuneen proteesin korjauksen, sekä avulsoituneen eli suusta ihan kokonaan ulos lentäneen pysyvän hampaan paikalleen laittamisen! Huh, siinä oli jännittävä tilanne kaikille, sillä kuka nyt haluaisi menettää pysyvän etuhampaansa. Kerrankin lopputenttien tärppikysymyksestä oli erittäin paljon käytännön hyötyä.

Tulen jatkamaan blogia tällä uudella sivulla, joten toivotan kaikki lukijat lämpimästi tervetulleeksi! Vanha blogi Kaurapuuroa ja kimalletta on täällä osin edelleen luettavissa. Uuden blogin nimessä “hammas” tarkoittaa tietysti kaikkia denttarijuttuja ja “paikka” liittyy matkustamiseen. Tervetuloa!

2 Comments
Leave a Comment

  1. 1 kuukausi ago

    Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

  2. varimmime
    4 viikkoa ago

    http://gcialisk.com/ – cheap cialis online