Menu & Search
Ravintolapäivä

Ravintolapäivä

Lauantaina vietettiin Ravintolapäivää eli kuka tahansa saattoi laittaa “päivän ajaksi ravintolan pystyyn” joko kotiinsa tai vaikka lähipuistoon. Helsingissä taisi olla miltei viisisataa ravintolaa ja tänä vuonna koko tapahtuma oli niin suosittu, että karttapalvelu kaatui suuren kiinnostuksen vuoksi.

Olin suunnitellut lauantaina käyväni lounaalla tässä aivan naapurissa, joten olin onneksi katsonut etukäteen edes yhden paikan. Mun piti muutenkin käydä vain Doran kanssa lenkkeilemässä ja samalla syömässä, mutta ensimmäinen paikka tarjosi niin mahtavan hyvää ruokaa, että parin annoksen jälkeen lähdettiin vielä etsimään lisää Ravintolapäivän viettäjiä.

pic20140519102440

pic20140519102616

Ja voi vitsi miten ihana päivä oli! Oli kivaa kierrellä ilman sen suurempia suunnitelmia ja löytää uusia paikkoja. Oli myös aivan upea keli, paljon hyväntuulisiä ihmisiä ja se ruoka oli sattui olemaan tosi hyvää. Iltapäivän aikana tuli käveltyä melkein kolme tuntia ja sport tracker näytti matkaksi noin seitsemän kilometriä.

Mulla oli lenkkivaatteet päällä ja koira mukana, joten eipä ehtinyt tulla mitään ähkyä ja jaksoi maistella uusia makuja. Söinkin päivän aikana ihan hyvän setin! Kylmäsavuhauki-tillikreemi-leivän (2,5e), sokerisuolattua lohta ja parsaperunasalaattia (5e), raparperi-murupiirakkaa ja vohvelin (2e), pulled pork-hampurilaisen (5e) ja ihan viimeisenä vielä mustikka-tyrni-avocadosmoothien (3e). Kelpasi!

pic20140519102737

pic20140519102528

Mä olin aivan puhki päivän päätteksi ja ihan huippua, että tälläistä saadaan (vielä) järjestää. Oli myös hyvä idea kierrellä vähän muualla kuin aivan keskustassa, koska siinä sai samalla liikuntaa ja väitän että hinta-laatusuhde oli enemmän kuin kohdallaan. Mä ainakin haaveilen edelleen noista kalaruuista… oikeesti kaikki pisteet sinne Ruusankatu 3:sen kokille ja keittiölle! Voi kun oikeista ravintoloistakin saisi noin hyvää ruokaa… ja millä hinnalla. Oliko muut ravintolapäivää viettämässä?

0 Comments
Leave a Comment