Menu & Search

Phu Quoc sijaitsee lähellä Kambodzan rajaa n. tunnin lennon päässä Saigonista (n. 30e suunta) ja sitä voisi nykyisin kutsua Vietnamin “viralliseksi turistisaareksi”.  Täältä löytyy takuuvarmasti kauniit hiekkarannat, aurinkoa ja palveluita vaikka vielä 90-luvulla saarella oli kuulemma vain kaksi alkeellista hotellia.

Luin etukäteen paljon postauksia siitä, että alueella rakenntetaan paljon ja alkuperäistä luontoa jyrätään niiden alle. Totta on, että täällä on havaittavissa suuren maanmuokkauksen jälkiä: alueita on kuivatettu ja jättimäiset hotellikaupungit ovat nousemassa saareen syrjäisempiin osiin. Rantojen lähellä tätä ei kuitenkaan huomaa, koska uudet alueet rakennetaan “keskelle ei mitään”. Phu Quocilta löytyy siis edelleen paljon paikallisuutta, koskemattomia rantoja ja monien kaipaamaa rosoisuutta. Hulppeista suunnitelmista ja valtavista rakennustyömaista kuitenkin voi päätellä, että talous kasvaa kohisten.

Long Beachin eteläpää

Phu Quocin keskusta sijaitsee länsirannikon puolessa välissä ja se jakaa pitkulaisen saaren eteläiseen ja pohjoiseen puoliskoon. Karkeasti voisi sanoa, että pohjoisella puolella on enemmän paikallisia ja harvakseltaan keskittyneitä palveluita ja eteläisellä puolella on pidemmät rannat ja tasaisesti pieniä hotelleja ja resortteja.

Saaren itärannikko tuntuu vähän autiolta vaikka sieltäkin löytyy muutamia hotellikeskittymiä ja erityisesti valtavia rakennustyömaita ja pari kaunista rantaa. Länsirannikon eteläisellä varrella on tasaisesti bungalow/hotelli/resort-keskittymiä, mutta sekä etelässä ja pohjoisessa on harvempia, jopa ihan autioita rantoja. Mitä kauemmas menee keskustasta, sen rauhallisempaa on.

Mielestäni on yhdentekevää, mistä kohtaa esimerkiksi länsirantaa ottaa majoituksen. Länsirannikolla sijainti on joka puolella “yhtä hyvä” ja lähiympäristössä pärjää kävellen, mutta muuten saarella liikkuminen on parasta hoitaa skootterilla. Omaan makuun saari ei ole mitenkään kallis ja persoonaton vaikka turisteille löytyy palveluita. 50km pitkän ja 25 km leveän saaren ajaa pikaisesti parissa päivässä läpi. Nähtävää silti riittää mielestäni hyvin viikoksi tai kahdeksi.

Tästä alkaa länsirannikon pääkatu

Kalastajakylä lähellä Starfish Beachia..

Rakennustyömaa saaren itärannikolla

Kivat paikat:

Thai Tan Tien Resort

 • Etelä/länsirannikko. Loistava hinta-laatusuhde, oma rantapaikka, aamupala sisältyy hintaan, edullinen n. 15e/yö

Tommy’s Beach House

 • Pohjoinen/länsirannikko. Hiekkatien varressa, oikeasti syrjässsä, rosoinen oma kivimaja ihan meren rajassa, söpö perhe ylläpitää, n. 25e/yö

Thanh Kim Nga Resort (kuvassa)

 •  Oltiin täällä koko 2 viikkoa. Ei ole mahdollista tehdä nettiajanvarausta. Edullinen, 13e/ yö, oma puutarhamökki, pihassa “peltihökkelitoimisto”, hyvä netti ja kävelymatkan päässä paljon pieniä paikallisia ravintoloita ja merenranta. Ei aamupalaa tai ilmastointia. Paikallinen perhe ja ranskalainen mies perheineen ylläpitää.

Mon Bungalow

 • Hyvä ensimmäisen yön majapaikka. Voi vuokrata loistavan skootterin, edullinen hinta vaikka tähden viiden tähden mukavuudet löytyy. n. 26e/yö

Trang An Phu Quoc Beach Resort & Spa

 • “Yhden tähden luksusta”. Huonot arvostelut saanut, rannan paraaatipaikalla sijaitseva kommunistihenkinen lähes autio jättihotelli merinäköalalla, valtavalla uima-altaalla ja aamupalalla. 28-38e/yö riippuen sesongosta. Kokemus – koko hotelli vain sinulle.

Suối Tranh Waterfall

 • Muutaman tunnin helppo reissu pienelle vesiputoukselle

Starfish beach

 • Hiekkatien päässä kaunis valkohiekkainen ranta ja kiva lounaspaikka. Paljon meritähtiä ja vähän ihmisiä.

Dock Xianning

 • Satama, jonka pitkän laiturin varrella useampi takuulla tuoreita mereneläviä tarjoavia ravintoloita. Nähtävyys itsessään ja kelluva lounaspaikka.

Night Market Phu Quoc

 • Turistien versio. Kiva maistelupaikka, voi osoittaa mitä syö, siisti.

Chợ Dương Đông

 • Paikallisten night market. Paljon ihmisiä, mereneläviä, kasviksia.. you name it. Ensikertalaiselle villejä tuoksuja ja aistien ilotulitusta.

Golden Sand Bar

 • Nuorten aikuisten rantapäiväparatiisi ja auringonlaskupaikka. Naapurissa järjestetään tammikuussa myös kansainvälinen rantafestari Epizode, joka missattiin täysin.

Love Sushi

 • Elämäni parhaimmat sushit mahdottoman tuoreesta kalasta. Ihanaa vaihtelua paikalliselle ruualle.

Sand Sea Restaurant 1

 • Paikallisten suosima seafood-ravintola. Suosittelen jättimäistä hotpottia.

Long Beachin eteläpää

Vaikka kuvista ei sitä huomaa, niin täältä löytyy myös kymmenittäin laadukkaita hotelleja ja merenrantabungaloweja. Itse pelkäsin, että saari olisi ollut liian “turistimesta” kalliine ravintoloineen, mutta reppureissaaja viihtyy mielestäni täällä hyvin viikon tai kaksi. Samoin resortissa loikoilu on tehty kompaktilla saarella helpoksi. Lyhesti sanottuna palveluita riittää, mutta samoin paikallista nähtävää jos vain jaksaa vähän kierrellä.

Hintataso oli aikalailla samaa luokkaa esimerkiksi Mui Neen kanssa, mutta ruoka ja palvelut vähän Saigonia kalliimmat.  Halpoja ruokapaikkoja ja majapaikkoja on helppo löytää.  Budjettipostausta tulossa..

3 Comments
Leave a Comment

 1. Hanne
  3 vuotta ago

  Huippua oli löytää tämä kirjoitus.
  Lähdetään saarelle ensi helmikuussa ja oli kiva saada hyviä vinkkejä. Todellakin mennään tonne Golden sand baariin vaikkei ollakaan kovin “nuoria aikuisia” :):)

 2. varimmime
  4 viikkoa ago

  http://vslevitrav.com/ – levitra samples overnight

 3. arracle
  4 päivää ago