Menu & Search
Onni Hammas Kotka

Onni Hammas Kotka

Olin viimeiset puoli vuotta töissä Med Groupilla Kotkan hammaslääkärikeskuksessa eli nykyisessä Onni Hammas Kotkassa. Olin siellä ensin kesäkandina, mutta sain jatkaa töitä jouluun asti koulun ohella. Viihdyin siellä aivan erinomaisesti. En ollut ikinä ennen edes käynyt Kotkassa ja yllätyin miten kaunis paikka se oli. Kuljin sinne Helsingistä bussilla (nukuin aina takapenkillä) ja välillä yövyin vuokrakämpässä.

Parasta Kotkassa oli kuitenkin kiva työpaikka ja ihmiset. Aluksi hieman jännitti aloittaa yksityisellä, mutta se osoittautuikin todella hyväksi ratkaisuksi monella tapaa. Ensinnäkin naapurihuoneessa oli klinikan yksi perustajista hammaslääkäri Klaus Leivo, joka yli neljänkymmenen vuoden uran tehneenä jaksoi aina vastailla kysymyksiin ja tuli mielellään auttamaan. Klausilla oli rautainen kokemus omien potilaidensa hoidosta, joista osa oli ollut käynyt klinikalla aikojen alusta saakka. Lisäksi opin häneltä aika hyvän tavan, nimittäin työn tekemisen seisten istumisen sijaan. Hammaslääkärit kärsivät usein kaikenlaisista krempoista ja selkävaivoista ja Klaus oli todistettavasti edelleen täysin kehissä. Lisäksi Klaus tuli välillä konsultoimaan minua, “Salli, tuletko katsomaan, mitä mieltä olet,  sano ihan suoraan..” joten en voi kuin arvostaa vanhempaa kollegaa.

Klausin lisäksi toisessa naapurihuoneessa oli vuorotellen protetiikan erikoishammaslääkäri Elina Sairanen ja hammaslääkäri Sonja Jäntti. Yksin en todellakaan siis jäänyt ja oli kivaa, kun sain seurata myös heidän työtään. Jos kohdalle osui itselle liian haastavia potilaita, pystyin lähettemään niitä eteenpäin aina kirurgille asti tai muille hammaslääkäreille. Lisäksi hammaslääkäri Ina Poutanen oli puhelimen päässä tavoitettavissa, puhumattakaan radiologeista, joille sai lähettää röntgenkuvat lausuttavaksi ja tarvittaessa tosiaan soittaa perään. Myös hammaslääkärit Sirje Lill ja Johanna Mertanen olivat silloin tällöin naapurihuoneissa ja silloin pystyin konsultoimaan erityisen hyvin heiltä “perittyjen” potilaiden asioita.

Purentakiskojen tekeminen oli kiitollista puuhaa, koska siinä auttoi hammaslaboratorio Pahlman&Roininen

 

Tapasimme useaan otteeseen potilaan kanssa ja tässä täyttökuvan otto meneillään.. (Potilaalta saatu lupa kuvan julkaisuun)

Klaus toi näytille yhden IKIVANHAN implantin.. Alan kehitys on kiinnostavaa!

 

Kotkassa oli myös aivan erinomainen tiimi hammashoitajia. Niin osaavia, ystävällisiä, hyväntuulisia, nopeita.. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka. Hyvä hoitaja pelastaa kyllä monesta pulasta ja silloin oma itsevarmuus tehdä asioita on aivan eri tasolla. Ikävä tulee kaikkia kivoja tyyppejä. Kiitos Sari, Jasmi, Liisa, Emmi, Arla ja Irina. Lisäksi tietysti pitää kiittää toimiston väkeä, erityisesti Towea, joka auttoi aina paperihommissa ja laskutuksessa.

Oli todella hyödyllistä terveyskeskuksessa tehdyn kandikesän jälkeen olla yhtenäinen jakso töissä yksityisellä. Nyt olen nähnyt vähän kumpaakin maailmaa ja pääsen vielä toiseksi puolikkaaksi terkkariin. Yksityisellä parasta oli se, että sain hoitaa potilaat tarvittaessa nopeastikin alusta loppuun asti itse ja kuitenkin niin, että joku oli selustaa turvaamassa. Toisaalta odotan innolla myös edessä olevaa terveyskeskusjaksoa, koska siellä tulee luultavasti laajempi skaala erilaisia potilaita ja myös enemmän vanhuksia ja lapsia. Ainakin muutamat proteesit haluaisin tehdä..

T: Salli

Ainiin ja PS. Kotkassa on sellainen “Positiivisen palautteen vallankumous” -facebookryhmä jossa sain maininnan.. Vähänkö tuli hyvä mieli! (Niin ja ihana hoitaja oli siis TULOSTANUT tämän kahvipöydälle… ) Muutenkin erityisesti pelkopotilailta tuli paljon kiitoksia, joten voin tyytyväisenä muistella kulunutta syksyä.

 

10 Comments
Leave a Comment

 1. Kasmir
  3 vuotta ago

  Kiitos kiinnostavasta julkaisusta! Niin rohkeaa lähteä tuntemattomaan kaupunkiin porailemaan. Onnittelut myös positiivisesta palautteesta! Tuun kyllä sun vastaanotolle, jos rupeaa leegoja kolottamaan!

  • Salli
   3 vuotta ago

   Kiitos kommentista, tervetuloa vastaanotolle! 🙂

 2. Heidi
  3 vuotta ago

  Kiva, että oot palannu blogin pariin! Oon lukenu sun blogia alkumetreiltä asti mut kommentoinu vaan kerran tai pari. Myös mun haaveammatti oli hammaslääkäri mut harmikseni en läpäissy pääsykokeita useista yrityksistä huolimatta. Päädyinkin sitten täysin toiselle alalle ja koska viihdyn työssäni erinomaisesti, oon haudannu hammaslääkis-haaveet, ainakin toistaiseksi. Seuraan suurella mielenkiinnolla näitä työhösi liittyviä postauksia. 🙂

  • Salli
   3 vuotta ago

   Moi! Kiva kuulla että oot löytänyt myös toiselta alalta hyvät puolet 🙂 Sulla vaikuttaa olevan positiivinen asenne kun osaat fiilistellä muiden juttuja <3

 3. Emmi
  3 vuotta ago

  Eksyin lukemaan sun postauksen, koska oon kotkalainen, mutta vielä hauskempaa, että täällä oli maininta mun ylläpitämästä faceryhmästä 😀 oon viime päivinä fiilistellyt, miten ihanaa on, kun ryhmä alkaa olla niin iso, että palautteet todella saavuttavat kohteensa. Jos ei suoraan, niin joku ryhmäläinen laittaa terveiset eteenpäin, niinkuin sun tapauksessa.
  Sulla tais myös olla joku ilmoitus paikallisella facekirppiksellä? Tuliko paljon uusia asiakkaita ja niitä pelkopotilaita?

  • Salli
   3 vuotta ago

   No hei vau! Vähän pieni internetmaailma! Kivaa että löysit tänne blogiin ja vielä jaksoit jättää kommentin. Joo, se on kyllä positiivinen ja aktiivinen ryhmä. Tuntuu, että koko kaupungin palvelu on aika hyvää, koska ihmiset ehkä toivoo tai odottaa että “saattaa saada maininnan” .. Ja kehut vielä saattaa tosiaan päätyä kohteen korviin.. Siitä tulee kyllä hyvä mieli kaikille.

   Ja joo, mun faceilmoitus oli suorastaan jymymenestys! Kalenterissa oli vähän tyhjää ja sitten yhdessä yössä tuli tosi paljon uusia potilaita. Useampia aluksi vapisevia, mutta lopulta pelkonsa voittavia potilaita kävi jonkin verran vastaanotolla. Siitä jäi kyllä ihan käsittämättömän hyvä fiilis 🙂

 4. Satu
  3 vuotta ago

  Kiva lueskella pitkästä aikaa taas postauksiasi. Yhtäkkiä tulit vain mieleen, että mitähän hammaslääkisopiskelija-Sallille kuuluu :’D etkä taida enää mikään opiskelija pelkästään ollakaan.

  • Salli
   3 vuotta ago

   Moi! Kiva kuulla! Joo nyt alkaa olla koulu paketissa. Huippufiilis! Vielä pitäisi olla 6kk töissä niin sitten saan paperit virallisesti käteen.

 5. varimmime
  4 viikkoa ago

  http://vsdoxycyclinev.com/ – can i buy doxycycline over the counter

 6. arracle
  5 päivää ago