Menu & Search
No, miten meni?

No, miten meni?

No, hyvin meni. Olen aika tyytyväinen. Kun olin selannut koepaperit, niin ensimmäinen ajatus oli että miten voi olla näin pitkä ja vaikea koe, ei tästä tule mitään tai vaikka osaan, niin en ehdi. Mutta kyllä mä sinne jotain sain riipustettua viidessa tunnissa.

Tiistaina iltapäivällä lähdettiin siis ajelemaan kohti Helsinkiä. Halusin olla varma, että takana ovat hyvät yöunet ja eikä tarvi stressata koepaikalle pääsystä. Kuvittele tunne, kun jonottaa aamuruuhkassa ja pelkää myöhästyvänsä jostain tärkeästä. Joten yövyttiin Scandic Continentalissa, josta oli lyhyt matka Meilahteen. Illalla käytiin nopeasti syömässä keskustassa ja sitten olikin kiva nukahtaa maha täynnä hotellin pehmeisiin lakanoihin. Meillä oli ihan kiva huone ja isona plussana mun lempparit eli jättityynyt! Hahah!

Aamulla sitten kello herätti seitsemältä eikä ollut vaikeuksia nousta ylös. Takana oli tosiaan ihan hyvät yöunet ja edessä kunnon hotelliaamupala. Kyllä kelpasi syödä sämpylät, puurot, vesimelonit ja kahvit aamulla kaikessa rauhassa ennenkuin oli lähtö koepaikalle. Mua ei ihme kyllä jännittänyt enää yhtään. Panikoinnit olin tehnyt jo edellisenä päivänä kotona, joten nyt sai keskittyä vain tekemään mitä pystyy.

Kun sain koepaperit eteen, niin ensimmäinen ajatus oli (ja on kyllä vieläkin) että miten olikin vaikea ja pitkä koe. Kuusitoista tehtävää, joista herkkupalana ykköstehtävä: 142 monivalinta kysymystä noin viiden kysymyksen ryppäissä meiningillä “valitse oikeat väittämät, jos yksikin viidestä väärin niin koko osiosta nolla pistettä”. Ja koko homma siis perustui kahdeksansivuiseen aineistoon ja omiin mahdollisiin tietoihin. Oli selvää, että jätin tämän ihan loppuun ja aloitin helpommista viidestätoista muusta tehtävistä. Biologia ja kemia tuntui helpoimmalle, mutta kyllä ne fysiikatkin sujui. Jos laskut menivät oikein, niin ne menivät sitten ihan oikein. Tai sitten samalla kaavalla ihan väärin, sellasia ne laskut yleensä on. Saa nähdä, toivottavasti ovat oikein! 😀

Ehdin tekemään melkein kaikki tehtävät. Ainoastaan heikoin osa-alue eli sähköfysiikan tehtävät jäivät säälittävän tyhjäksi. Osa meni varmasti oikein ja osa meni vähän sinnepäin. Mutta fiilis jäi hyväksi! Toivotaan että pisteitä heruu tarpeeksi, kyllä sieltä jotain pitäisi tulla. Tuloksia siis odotellessa! Lisäksi bioteknologian vastausanalyysit antoi vähän ymmärtää, että mulle voisi herua sieltäkin ihan hyvät pisteet. Varasuunnitelma, jota en edes pidä varasuunnitelmana vaan tosi mielenkiintoisena vaihtoehtona, voi siis aueta ainakin. Mutta ei mennä vielä asioiden edelle, vaan odotetaan ne tulokset ensin. En halua tippua sitten liian korkealta, jos postiluukusta ei tipahdakaan sitä kirjekuorta.

Muuten koe oli tosi erilainen mitä odotin. Nythän tuli voimaan uudistus, että entinen pääsykoekirja, järkälemäinen ja vaikeaselkoinen Galenos jäi pois. Tilalle tuli lukion Fy/Ke/Bi-oppimäärä. Joten odotin kai jotain uudistusta myös kokeeseen. Pakko sanoa, että sitä ei huomannut oikein mitenkään kokeesta. Ilman Galenoksen tietoja monet termit olisi ollut ihan hepreaa. Mutta röyhkeintä oli mun mielestä kaavakokoelma suoraan Galenoksesta! Siellä oli kaikki sydämen toimintaan liittyvät kaavat “unohtuneet” sekaan, mikä ei todellakaan kuulu lukion opetussuunnitelmaan. Ikävä kaikille uusille hakijoille, mutta hyvä mulle..

Tjooo! Mut arvatkaas mitä? Mulla alkoi kesäloma! Tosin viikoksi vain, mutta silti. Iso AAAAH. Nyt aktiivisesti unohdan kaikki pääsykokeet ja nautin vapaudesta ja hyvästä omatunnosta! Sairaan hieno fiilis nyt kun alan toipumaan tästä vapauden tuottamasta alkujärkytyksestä.

T: Villi ja Vapaa Kesävarsa- Salli
joka lähtee nyt niitylle hyppelehtimään ja nauttimaan KESÄSTÄ.

15 Comments
Leave a Comment

 1. 9 vuotta ago

  Kuulostaa hyvältä!!! Toivotaan, että opiskelupaikka aukeaa:) nyt nauti vapudesta!

 2. Anonymous
  9 vuotta ago

  Vitsi sä oot niin ihanan ahkera ja tunnollinen! Itellä ei onneks amk pääsykokeisiin oo luettavaa, mutta sun treenailuinnosta vois ottaa mallia 😉 Hyvää kesää Salli 🙂 ! -Jemina

  • 9 vuotta ago

   Ahkerasta ja tunnollisesta en niin tiedä, mutta töitä on ainakin tehty. Nyt on sitten loman aika! Samoin sinne hyvää kesää! 🙂

 3. 9 vuotta ago

  Pidän sulle peukkuja! Varpaatki pystyyn, että koe meni hyvin 🙂 Itsellä vielä 2 viikkoa valintakokeisiin, siihen asti ahkeraa tenttaamista. -Tytti

  • 9 vuotta ago

   Kiitos! Ja viimeiset tsempit sinne! 🙂

 4. 9 vuotta ago

  Kiva kuulla että sulle jäi tommonen fiilis 🙂

  Noo,vastasin kaikkeen paitsi siihen otsonitehtävään(ei mitn muistikuvaa,niin annoin suosiolla olla). Itselläni on ollut tosi hyvä fiilis nyt fysiikan laskuista, myös sieltä sähkö- ja ydinfysiikka puolelta, mutta silti, ne ei oikein auenneet, vaikka hirveästi koitin räpeltää 😀 Kemia oli suhteellisen helppoa mielestäni,mutta kai niihinkin jtn tyhmiä virheitä sain aikaiseksi…

  Mä en osaa sanoa kyllä, vähän v***:ttaa, että paremmin ois voinu mennä,varsinkin on vielä sanottu että pisterajat nousisivat tänä vuonna. Ihan sama fiilis ku viime vuonna(tosin jäin vain sen pisteen päähän,olisko ny sen pisteen parempi 😉

  Tuntuu,ettei tällä räpeltämisellä pääse ikinä kouluun! Mutta toivon, että koe oli samalla lailla hankala myös muille, niin olisi mullakin mahdollisuuksia. Tänään aion siivota kaikki koulukamat veks ja alkaa nauttia elämästäni muutenkin kuin tuon työpöydän vieressä istumalla!

  Tulipas pitkä avautuminen, mutta noh, olipa pitkä koekin! 😀

  • 9 vuotta ago

   Hahah, nimenomaan! Pitkä oli koekin! Eväitä ehdin vähän nakertaa, mutta kaikki nestemäinen tuli juotua ja sen mukainen pissahätäkin oli. Yhden kerran kävin vessassa..

   Sen otsonitehtävän mä osasin ainakin jotenkin, kun päähän että otsoni on O3… Siitä sitten säveltään että mistä sitä muodostuu ja mikä sitä hajoittaa. Huh 😀 Mutta vähän räpellys-olo mullekin jäi. Laskut sain tehtyä ja saa nähdä että menikö oikein vai ei.

   Toivotaan että koe oli myös muille hankala ja näkyis pisterajoissa. Aina sinne joku pääsee sisälle ja kokeeseen osallistuu paljon sellasia jotka käy vaan katsomassa. Toivotaan että nyt heruis niitä pisteitä!

  • Anonymous
   9 vuotta ago

   Heips! kiva kuulla et pääsykoe meni hyvin. Löysin blogisi jotenkin yllättäin ja jäin heti koukkuun:) Mä pyrin viime vuonna Helsinkiin hampaalle ja jäin 7 pisteen päähän. Tänä vuonna pyrin Kuopioon ja paljon paremmin valmistautuneena…joten nyt ehkä vois olla saumat päästä sisään (ehkä).

   Pääsykoe meni paremmin kuin viime vuonna. Ei se nappiin menny mut ei sen kai taviikkaan. Käsittääkseni alle puolet pisteistä riittää joten saa siinä kokeessa mokaillakin aika reippaasti:) Se sähkomagnetismi tehtävä jäi harmittamaan kun kaikki muut fyssat kerkesin käymään hyvin ja sähkömagnetismistakin kentät ja muut, ainoastaan induktiot ja vaihtovirrat jäi käymättä ja sit ne kysyy niitä! Mut joo ei voi kun itteensä syyttää:) Jos ens vuonna joutuu viel hakemaan niin sit käyn ne, muussa tapauksessa meidän takapihalle ilmestyy “paperintäytteinen” juhannuskokko. Tästäkin kommentista tais tulla aivan liian pitkä avautuminen:D

   Mahtavaa kesää ja kiitos ihanasta blogista!

   t.Leona

  • 9 vuotta ago

   Voi kiva kuulla että on muita “kohtalon tovereita”. Kukaan muu ei jaksa pääsykokeesta jauhaa niin paljon, kuin toinen joka hakee 😀 Toivotaan että pisteitä heruu kaikesta huolimatta. Mä ainakin toivon! Mutta sitä priorisointikykyä se taisi vähän mitatakin tänä vuonna.

   Kiitos ja hyvää kesää sinnekin! 🙂

 5. 9 vuotta ago

  Voi! Tsemppiä kovasti tuloksiin 😉

 6. 9 vuotta ago

  Kiva kuulla sun fiiliksiä pääsykokeista. Toivotaan, että nappaa, olet niin kovan homman tehnyt! Ja tuo on niin totta, että pääsykokeissa on paljon hakijoita, jotka vaan käyvät kattelemassa ja hakevat vasta ensi vuonna tosissaan. Nauti lomasta, oot sen ansainnut! 🙂

  • 9 vuotta ago

   Voi kiitos paljon! 🙂

 7. Anonymous
  9 vuotta ago

  Mahtavaa, että kokeesta jäi hyvä fiilis! 😀 Itse pääsin sisään viime vuonna yleiselle puolelle lääkikseen ja tietysti sitten tänä vuonna kävin kattomassa millä tavalla uudistus oli kokeeseen vaikuttanut (oli ollu niin paljon puhetta ja spekulointia kokeesta kavereiden kanssa!). Se eka tehtävä oli aivan älyttömän kamala, tuli oikeen paha olo hakijoiden puolesta! Mulle ton tyyliset monivalinnat on aina ollu kokeiden ällöttävin osuus joten voin vaan kuvitella minkälaisen hermoromahduksen olisin saanu, jos kokeen olisin tehny.
  Uudistuksen piti vissiin nopeuttaa lukiolaisten pääsyä nopeemmin sisään mut en kyllä usko kuinka moni tän kevään ylioppilas, joka ei Galenosta ollu lukenu, hyöty…

  Toivottavasti pääset sisään! Tykkään ihan älyttömästi sun blogista, motivoi suunnattomasti ja on mukava lukee. 🙂 Nyt sit vaan toooosi rentouttava loma!