Menu & Search
Miksi valitsin hammaslääkärin ammatin?

Miksi valitsin hammaslääkärin ammatin?

Aloin lukion loppupuolella miettimään, että mitähän hitsiä sitä pitäisi alkaa isona tekemään. Aika tuttu kysymys monelle, eikö vain? Aloin sulkemaan ensin pois asioita, jotka eivät liiemmin kiinnostaneet ja sitten listasin asioita joista tykkäsin. Päätös ei ollut mikään yhdessä yössä pään ylle syttynyt lamppu, vaan asia jota pohdin.

Ajattelin, että haluan tehdä jotain konkreettista ja olla ihmisten kanssa tekemisissä. Pelkkä tietokoneen ääressä istuminen tai toimistyö ei tuntunut omalta jutulta. Olin silloin hurahtanut treenaamiseen, joten terveys ja sen taustat kiinnostivat.

Lääketiede siis kiinnosti, mutta lääkärin ammatti itsessään ei tuntunut omalta jutulta. Kaikkien näiden lisäksi haaveilin työstä, jota voisi tehdä suhteellisen helposti ulkomailla ja jossa ylipäätään ei tarvitsisi pelätä työttömyyttä edes pitkällä aikavälillä. Lisäksi haaveisiini kuului asioita, joiden toteutumisessa raha oli suuri edistävä tekijä, joten hyvä palkka myös kiinnosti. Sitten aloin sitä miettimään, että hammaslääkärin työssä olisi näitä kaikkia.

Lempiaineitani olivat lukiossa psykologia ja terveystieto. En ollut kovin ahkera koululainen, mutta pienellä työmäärällä tuli ihan hyviä tuloksia. Juuri kun olin keksinyt, että mitä haluaisin tehdä niin todellisuus iski: minulla oli vain lyhyt matematiikka ja pakolliset kurssit fysiikasta sekä kemiasta.  Siitä alkoikin hakuprosessi, jossa kolmas kerta toden sanoi.

IMG_20140827_173717

Vaikka hammaslääkärin ammatti ei ole ihan se mediaseksikkäin valinta, niin hyvä ammatti se ainakin on. Toisekseen minua ihan oikeasti kiinnostaa lääketiede, konkreettinen tekeminen ja ihmisten kanssa työskentely. Opiskelut ovat vielä osoittaneet alan oikeaksi, vaikka vasta nyt kolmantena vuonna päästään niin sanotusti vasta “oikeisiin hommiin”. Tällä hetkellä myöskään pitkä opiskeluaika (5,5v josta siis jo kaksi takana) ei haittaa, sillä opiskelijaelämä on kivaa ja töitä ehdin kyllä tehdä loppuikäni. Mielummin siis opiskelen jotain, missä on oikeasti ideaa kaikilta mun suunnilta katsottuna.

Aika monella tuntuu olevan epäselvät “mikä-musta-tulee-isona”-haaveet ja myönnän, että keksin omani kuitenkin aika helposti. Sen sijaan matka sinne ei ollut helppo ja tässä syksyn lukujärjestyksiä kalenteriini kopioidessa totesin, että eipä tätä kouluakaan ihan lauleskellen käydä. Mutta koska koen, että motivaatio on kohdallaan ja aikanaan punnitsin syitä siihen tarkkaan, niin olen taas valmis tekemään hommia.

 

10 Comments
Leave a Comment

 1. Petra
  7 vuotta ago

  Muistan, kun luin oikiksen pääsykokeisiin ja äiti “kannusti” mua muistuttamalla, kuinka oikikseen ei noin vaan mennä eikä kannata pettyä, jos ei heti pääse sisään… Äitini yritti myös keksiä mulle muita ammatteja siltä varalta, ettei oikis tärppää. No, yksi näistä vaihtoehtosista ammateista oli hammaslääkäri 😀 Se ei tainnut ihan ymmärtää, ettei hammaslääkäriksi vaan ruveta 😀 Ite oon yhä tänä päivänä vakuuttunut siitä, etten olis koskaan päässyt lääkikseen, joten onneksi oikis tärppäsi… 😉 Muuten pakko sanoa, et hammaslääkäri on musta kiehtova ammatti, vaikkei musta itestä koskaan olisi lääkäriksi ollutkaan 🙂

  • Salli
   7 vuotta ago

   Hahah 😀 Hyviä ammatteja mut parempi juuri tehdä mitä itse haluaa.

 2. Punttimimmi
  7 vuotta ago

  Kiva tää postaus 🙂 Mua ärsyttää painostus että “mikä sinusta tulee isona?” ja että pitäisi opiskella, kun itseänikään ei hirveästi motivoi opiskella mitään mitä en oikeasti halua tai jossa työllistyminen on huono, vain opiskellakseni!

  • Salli
   7 vuotta ago

   Niinpä! Opiskelu tai paremminkin uuden oppiminen on aina hyvä juttu ja ne päätökset pitää tehdä itse eikä painostavien kysymysten vuoksi 🙂

 3. IraCassandra
  7 vuotta ago

  Sulla on kyllä hyvä asenne opiskeluun vaikka se aika kauan kestääkin, mutta se kyllä pitää paikkansa että työelämässä kerkeää olla, ehkä jopa kyllästymiseen saakka! ;D Oon myös ilonen kun löysin oman alani suht helposti; lukiossa keksin että sosionomi musta tulee ja nyt oon ollut jo kaksi vuotta valmis ammattikorkeesta, päiväkodissa lastentarhanopettajana ja erittäin tyytyväinen valintaani 🙂 Tsemppiä opintoihin!

  • Salli
   7 vuotta ago

   Mahtavaa! Elämä on paljon mielekkäämpää kun tekee työkseen jotain mistä pitää 🙂

 4. 7 vuotta ago

  Tuttua hommaa ja itsekin joskus ajattelin seurata äitini jalanjälkiä ja suunnata hampaiden pariin. Sittemmin tuli muut kuviot mutta minusta tuo on tosi kiva ja mielenkiintoinen ammatti. Nimimerkillä lapsesta asti hammashoitolassa majaillut 😀

  • Salli
   7 vuotta ago

   Ooh! Kiva kuulla 🙂 Oon itsekin innoissani vaikka aika vähän olen vielä päässyt näkemään.

 5. lääkikseen hakeva
  7 vuotta ago

  miten käytit ne kaksi “välivuotta” , kun et vielä hammaslääkikseen päässyt? Mitä neuvoja antaisit tai mitä kannattaisi tehdä/opiskella välissä, jotta pääseminen seuraavalla kerralla olisi helpompaa? Mitä itse luit ja mikä oli avain pääsyyn?

 6. Dentista
  7 vuotta ago

  Hyvän alan oot valinnut! Älä lannistu jos kliiniset hommat tuntuu aluksi vaikeilta. Opettajat osaa olla tosi vaativia klinikassa. Työ muuttuu helpommaksi koko ajan tekemällä. Ainakin mulla oli aluksi ajatuksia “yhyy eikö tätä koskaan opi” yms. Nyt jo vuoden jälkeen valmistumisesta on tullut paljon rutiinia. Tsemii opiskeluihin,

  t. hammaslääkäri