Menu & Search
Jos olisin eläin, olisin pääskynen

Jos olisin eläin, olisin pääskynen

En halua jättää haaveitani kaukaisen tulevaisuuden varaan, kuten että “sitten kun olen eläkkeellä niin…”. Sen takia ajattelin, että “eläkettä” olisi hyvä viettää varmuuden vuoksi etukäteen. Joka talvi, jossain lämpimässä ja tarpeeksi pitkä aika.

Toissa talvena olin Balilla, viime talvena Vietnamissa ja nyt tänä talvena kohteena on Thaimaa. Tarkoitus on siirtää arki hetkeksi lämpimään ja pysähtyä miettimään, että miten täällä oikein haluaa elää. Paikallaan ollessa pääsee myös hyvin tutustumaan paikalliseen kulttuuriin.

 

Tykkään usein miettiä unelmien päivärytmiä ja sitä on kiva testata matkalla. Se voisi kuulostaa vaikka seuraavalta: hyvät yöunet, jooga, aamupala, aivotyötä, lounas, (päiväunet), päivän aktiivinen ohjelma, auringonlaskun katselu, illallinen, rentoutumista..

Tarkoitus on elää vaatimattomasti ja pienellä budjetilla. Miten tämä kaikki onnistuu? No, ainakin matkaa ja sen järjestelyä pitää priorisoida (myös puolison) työelämässä ja vapaa-ajalla.

 

Tässä yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia:

1.) Miten voi olla töistä pois? – En tiedä, mutta tähän asti olen jaksottanut koulun ja työt loppumaan ja alkamaan matkan ehdoilla. Olen ainakin levännyt ja käytettävissä myös kesälomalla.

2.) Miten lyhentää asuntolaina? – Kämpät täytyy laittaa rohkeasti vuokralle matkan ajaksi. Hyviä vuokralaisia on tosi paljon!

3.) Perhe? – Otetaan ehdottomasti mukaan.

4.) Budjetti? –  Mitä pidempään on, sitä edullisemmaksi se käy. Erityisesti kun kulut Suomessa ovat 0e.. Karkeasti olen laskenut, että per henkilö riittää n. 10e päivässä asumiseen, 10e ruokaan ja 10e tekemiseen..

5.) Onko se turvallista? – Järjellä, ystävällisyydellä ja kunnioittavalla asenteella pärjää pitkälle.

Follow my blog with Bloglovin

0 Comments
Leave a Comment