Menu & Search
Helsingin Lääkiksen Speksi 2014

Helsingin Lääkiksen Speksi 2014

Nyt on luvassa vähän erilaisesta aihepiiristä postausta, mutta haluan nostaa yhden mun elämää ihanasti ilostuttaneen asian esille. Opiskeluajasta on tehnyt erityisen ystäviksi tulleet kurssikaverit sekä yhteiset kokemukset. Yksi hieno kokemus oli jälleen nähdä Speksi, vaikka itse tyytyväisenä katsojana olinkin. Miten mun ympärillä onkaan niin upeita ja lahjakkaita ihmisiä?!

Mutta siis ensialkuun pitää varmaan vähän valoittaa, että mikä on Speksi?

“Helsingin lääkisopiskelijoiden vuosittain luoma komedia, joka elää yleisön osallistumisesta. Tyylilajiltaan speksi on musiikkiteatteria, ja näytelmän aikana nähdään valovoimaisen näyttelemisen lisäksi huikeita tanssinumeroita ja bändin räiskyviä tykityksiä. Speksissä ei kuitenkaan ole pohjimmiltaan kyse puhtaasta suorituksesta, vaan tärkeintä on hauskan pitäminen ja yhdessä tekeminen, mihin ratkaisevasti vaikuttavat kaikki taustatyön tekijät lavasteiden rakentajista grafiikan suunnittelijoihin. Speksi luodaan perinteisesti täysin opiskelijavoimin ja vuosittain siihen osallistuu lähes sata lääketieteen opiskelijaa.”

Tänä vuonna esityksen nimi oli Myrskyn Vartijat ja siinä tarina sijoittui 20-luvun kieltolain aikaan. En voi muutakuin jälleen ihailla, miten hienosti mielikuvitusta, luovuutta, lahjakkutta ja täyttä ahkeruutta oli saatu noin hienon esityksen muotoon. En ala juonta avaamaan sen enempää, mutta se piti koko esityksen ajan otteessaan ja “omstartit” eli jonkun kohtauksen uudelleennäyttely eritavalla, teki siitä erityisen.

IMG_20140411_133744

IMG_20140411_133755

Parasta mun mielestä koko Speksissä oli jälleen se, miten kaikilla oli aito tilaisuus esiintyä. Käsikirjoitus oli sellainen, että kaikille riitti luontevasti parrasvaloissa tilaa ja se ei todellakaan tapahtunut juonen tai seurattavuuden kustannuksella. Tätä haluan korostaa! Musiikki on myös kuuntelijan roolissa lähellä mun sydäntä, joten kylmänväreet kulki sääristä asti, kun bändi laittoi parastaan. En voi jotenkin käsittää, että sai kuulla livenä jotain noin taidokasta! Oikeasti!

Meidän tutor myös sanoi, että “Voi kuinka monta lahjakasta näyttelijää ja laulajaa Suomen kansa onkaan menettänyt lääkikselle”. Toki näin voi sanoa monesta muustakin alasta, mutta esityksen nähtyäni allekirjoitan puheet lahjakkuudesta ihan täysin. Mutta menettämisestä en ole samaa mieltä. Musta on hienoa, että jos on jokin taito tai intohimo, niin sitä pääsee toteuttamaan upeasti Speksissä.

IMG_20140411_133832

IMG_20140411_133730

Toki esitys oli vain lopputulos jonka näimme ja enkä osaa kuvitella taustatyön määrää, mitä se on vaatinut! Tanssiesitykset, puvustukset, maskeeraukset, lavastukset, harjoittelu ja yleensäkin koko tapahtuman organisointi. En vain keksi mitään huonoa sanottavaa, koska tälläiset asiat on jotain mitä arvostan ihan maasta taivaaseen. Nautin koko kaksi tuntia täysin siemauksin ja voi luoja miten paljon nauroin! Piti kyllä jälleen paikkansa, että: Joka vuosi speksi yrittää myös olla ns. “humoristinen”. 

Tänään on valitettavasti viimeinen loppuunmyyty Helsingin näytös, mutta Speksi-kiertue on 25.-29.4.2014 ja he kiertävät Kuopiossa, Oulussa, Turussa ja Tampereella. Suosittelen erittäin lämpimästi! Lisätietoja ja ohjeet lippujen hankkimiseen täältä: Helsingin Lääkiksen Speksi 2014

.

1 Comment
Leave a Comment

  1. Mie
    7 vuotta ago

    Omstart!