Menu & Search
Airbnb Ho Chi Minhssä

Airbnb Ho Chi Minhssä

Taifuunivaroitus ajoi meidät jouluaattona pois meren rannalta. Miljoona ihmistä evakuoitiin Tembinin tieltä Vietnamin eteläkärjestä ja meidänkin joulupäivien resort Vung Taussa oli lievällä riskialueella. Taifuuni oli tänä vuonna jo kuudestoista ja “päästyämme” takaisin hektiseen Ho Chi Minhiin, myrsky oli laantunut yhdeksi sateiseiseksi yöksi. Oltaisiin siis varmasti pärjätty resortissa, mutta tällä kertaa ei jääty niemenkärkeen ottamaan selvää trooppisen myrskyn luonteesta.

Vaihdettiin näkökulma vähän villiin korttiin ja päätettiin ottaa viikoksi Airbnb ja kokeilla arkista kaupunkielämää.  Osa Ho Chi Minhin siluettia ovat valtavat tornitalot, erityisesti VinHomes- asuinalue, mutta nämä kämpät sijaitsevat China Townin vieressä n. 6km päässä ytimestä.

Ho Chi Minh, District 6, Him Lam Cho Lon

30e per yö sai kahdella kylpyhuoneella varustetun  70m2:n parvekkeellisen kolmion kahdeksannesta kerroksesta. Talojen aulassa on 24/7 vastaanottotiski ja asukkaiden käytössä uima-allas ja laadukas kuntosali. Lisäksi alueelta löytyy mm. joogastudio, iso ruokakauppa, kauneushoitola ja ravintoloita. Se ei siis ollut länsimaalaisten valloittama paikka, vaan ihan paikallisten asuinalue.   Josta puheenollen ei olla koko viikkona nähty yhtäkään länsimaalaisen näköistä ihmistä. Mutta joka tapaukessa, “betonipainajainen” oli yllättävän yhteisöllinen ja kiva. Naapurissa oli päiväkoti ja koulu, joten oli hauskaa seurata paikallisten arkea.

Vaikka sijainti on vähän sivummassa, Uberit pyörivät lähistöllä jatkuvasti ja sen käyttö on, faktat pöytään, todella paljon helpompaa kuin paikallisten taksien käyttö. Ei tule yllätyksiä, hinta on ennalta sovittu, rahaa ei tarvitse käsitellä ja ilmastoidut autot vievät ilman kielimuuria haluttuun osoitteeseen. Kuinka stressaavaa on istua ilman yhteistä kieltä mittarin raksuttaessa ja suuntavaiston kadotessa puolipimeän taksin kyydissä. Uberilla kuuden kilometrin ja  n. puolen tunnin matka maksaa n. 2-3e.

Tornitaloalue oli kiinnostava kokemus. Ensi kerralla voisi vielä koittaa etsiä ylimmän kerroksen näköala-asunnon. Raaka kaupunkimaisema näin kehittyvässä maassa on jotenkin mielenkiintoinen. Talouskasvun hurinan melkein kuulee jatkuvana raksan paukkeena ja toimistoihmisten skoottereiden tuuttailuna. Samalla kuitenkin pho-mummot myyvät muovituoliravintoloissa edelleen herkkukeittoa ja suurin osa ihmisistä nukkuu kadun tasalla olevissa olohuoneissaan.

5 Comments
Leave a Comment

 1. Jasmina
  3 vuotta ago

  Moikka! Tulit mieleeni, kun hampaitani särkee 😀 Ei ole pakko vastata tähän, jos et ehdi, mutta kolautin viime viikon perjantaina hampaani auton oveen ja no sattui vähän ja pienen pieni verinen piste tuli ylähuuleen. Mustelmaa tai mitään ei edes tullut. Hammassärkyä oli hetken aikaa vain sinä iltana ja nyt hampaat “tuntuu” koko ajan. Ihan kuin etuhampaiden välissä olisi jotain. Poskiontelotkin toki tuntuu reistaavan (sylkeä kertyy koko ajan suuhun ja limantunne kurkussa ja pientä painetta poskissa) ja luin, että nekin vaivat voi heijastua hampaisiin, mutta mitä mieltä olet seurailenko ensi viikkoon (hammaslääkärimme aukee silloin) ja jos ei lopu niin käyn varuilta hampaita näyttämässä?

  Kiitos, jos vastaat.. 🙂

  • Salli
   3 vuotta ago

   Pahoittelut kun kesti vastata mutta kannattaa käydä näyttämässä! 🙂 Toivottavasti ei sattunut pahasti!

 2. Jasmina
  3 vuotta ago

  Ei tarvitse vastata edelliseen viestiini, sain ajan hammaslääkäriin jo 🙂

 3. jenni
  3 vuotta ago

  HEippa salli! Osaatko vastata onko helsingin hampaalla käytössä problem based learning opetustyyli?

  • Salli
   3 vuotta ago

   Moi! Kyllä on, kahtena ensimmäisenä vuotena siis. 🙂 Ja se on mun mielestä tosi kiva ja tehokas tapa opiskella. Aluksi suurin osa opetuksesta oli vain näitä PBL-tapaamisia ja luentoja. Meillä oli n. 10 henkilön ryhmät denttareita ja medisiinareita ja paikalla oli aina yksi tutoropettaja.